U kan bij BCF vzw stambomen aanvragen voor uw kittens, als u deze aanvraagt voor de kittens de leeftijd van 4 maanden bereikt hebben.
U dient bij de aanvraag uiteraard de volledig, duidelijk ingevulde stamboomaanvraag te voegen, samen met het dekbewijs en duidelijke, volledige copies van beide ouders en eventueel extra documenten (zie verder).
Deze stuurt u naar BCF vzw - Rode Kruisstraat 3 - 2850 Boom.

U kan ook via de site uw stambomen aanvragen. Zo voorkomen we fouten bij het overnemen van de gegevens. Zend vervolgens de copies van beide ouders (en ev. andere documenten) bij als attachment.
Heeft u een goede scanner, dan kan de aanvraag ook per email. Vermeld in de email de gegevens vermeld op de stamboomaanvraag (uw gegevens, geboortedatum nest, namen, kleuren en rassen van de kittens en ev. extra informatie (zie verder) en voeg de copies van beide ouders (en ev. andere documenten) bij als attachment.
Stuur alles (ev. in meerdere mailtjes) naar stamboek@bcfvzw.be het stamboek.

Opgelet stambomen worden alleen afgeleverd voor toegestane kruisingen. Voor alle andere kruisingen of onvolledige (minstens 3 generaties) worden afstambewijzen afgeleverd.

De stambomen worden zo snel mogelijk gemaakt, en worden verstuurd zodra de betaling bij ons aangekomen is.
In sommige gevallen - vlak voor een kattenshow van BCF of als we in vakantie zijn - kan dit enige vertraging oplopen.

Bij de stambomen zitten eigendomsbewijzen. Deze vult u in en geeft u mee met de nieuwe eigenaar. Zij worden niet terug naar de vereniging gestuurd.
Indien de nieuwe eigenaar de kat opnieuw verkoopt of plaatst, dan kan er op de achterzijde nog 2 nieuwe adressen ingevuld worden. Pas na de derde maal dient het eigendomsbewijs teruggestuurd naar de vereniging en wordt er een nieuw eigendomsbewijs opgestuurd.
De persoon die het eigendomsbewijs op zijn naam heeft staan is voor de club de eigenaar en kan als dusdanig optreden. Indien geen eigendomsbewijs aanwezig zal de bezitter van de stamboom aanzien worden als eigenaar, Dit zal dan gecontroleerd worden via de fokker indien mogelijk.

Vanaf beging 2011 zijn er nieuwe eigendomscertificaten en kan er maar 1 nieuwe eigenaar worden ingevuld. Er kan een nieuw worden aangevraagd tegen een vergoeding van 5 €.

Iedereen maakt fouten. Indien een stamboom hermaakt moet worden omdat u een fout gemaakt heeft, dan kost het hermaken 14 €.
Indien wij een fout gemaakt hebben, laat u dit ons zo snel mogelijk weten, en wij sturen u een verbeterd exemplaar, uiteraard gratis.

Indien u de vermelding "Not for breeding - Niet voor fok" op de stamboom wenst, dan kan u dit vermelden op de stamboomaanvraag.

Indien de kittens gechipt zijn en u geeft de chipnummers op bij de aanvraag, komt het chipnummer op de stamboom.

Indien de ouders getest zijn voor HCM - PKD - PRA - HD - PAT - CIN - PKDEF – BAER en andere testen, dan kan u copies van de testen meesturen of opladen via de site. De resultaten komen (op de achterkant) van de stamboom.
Indien de grootouders, overgrootouders enz. getest zijn, kan dit via de QR-code op de stamboom bekeken worden. Deze resultaten kunnen door nieuwe eigenaars ook opgevraagd worden.
Alle resultaten die ons bezorgd worden zullen steeds bij de gegevens van deze kat blijven en kunnen gebruikt worden ter verbetering van het ras of om statistieken te maken.

Nummering na 01/08/2008
Wat staat er op het stamboomnummer? BCF.0506.018.BRI
BCF is de afkorting van de vereniging.
Vervolgens komt het jaar (05 --> 2005) en de maand (06 --> juni) van de registratie en vervolgens een volgnummer.
De drie volgende letters is een afkorting van het ras :

Nummering voor 01/08/2008
Wat staat er op het stamboomnummer? BCF BRI 0605-018
BCF is de afkorting van de vereniging.
De drie volgende letters zijn een afkorting van het ras
Vervolgens komt de maand (06 --> juni)en het jaar (05 --> 2005) van de registratie en vervolgens een volgnummer.

Indien u mooie, duidelijke foto's van elk kitten appart meestuurt (of liever doormailt - stamboek), liefst zo recent mogelijk, met duidelijk welke foto bij welk kitten hoort, zetten wij dit ook op de stamboom.

Dit is een voorbeeld van een mooie, duidelijke foto, die we met plezier op de stamboom zetten. Deze foto is niet duidelijk en niet recent. Dit plaatsen we liefst niet op de stamboom.

Gelieve de foto's ook voldoende groot door te zenden. Ze moeten niet bewerkt worden wat de grote betreft maar moeten minstens 1000 PX hoog zijn en 700 PX breed.